ΜΠΑΣΚΕΤ



Ο Ολυμπιακός πήρε την μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κερδίζοντας 71-65 τον Παναθηναϊκό κάνοντας το 2/2 απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλό του στην Euroleague. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν και πάλι κομβικός για την ομάδα του σε άμυνα και επίθεση σημειώνοντας 9 πόντους με 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Λίγο μετά το ματς, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα του “amerikanos24tv”, έχοντας… αρκετά να πει!

Ο Κώστας Παπανικολάου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο… trash talk του με τον Κώστα Σλούκα, χωρίς να μένει εκεί. Ανέλυσε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον ίδιο να στέκεται στην ενέργεια από τον πάγκο, στα ριμπάουντ, στην παρουσία του Τόμας Ουόκαπ και στην συνέχεια των Πειραιωτών.

Ο Κώστας Παπανικολάου, μεταξύ άλλων, είπε: 

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Για την σκληράδα των δύο ομάδων και που κρίθηκε το ματς: “100% όπως τα είπες στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκαμε πάρα πολύ νωθρά. Επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να βγάλει πάρα πολύ μεγάλο physicality και να   εκμεταλλευτεί πολλές περιστάσεις μέσα στο παρκέ και γι αυτό η διαφορά έφτασε και στους δέκα πόντους. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο άρχισαν να ανεβάζουν λίγο την ένταση της ομάδας και δεύτερο ημίχρονο όλοι μαζί βγάλαμε την ένταση που θέλαμε να βγάλουμε. Γιατί αυτά τα παιχνίδια εκεί στις λεπτομέρειες, οι λεπτομέρειες που κρίνουν το ποιος θα παίξει πιο δυνατά. Ένας άλλος παράγοντας ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ που χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο, όπως μας είπαν οι προπονητές και δύο στο δεύτερο. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ένα ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι με χαμηλό σκορ. Σχετικά δεν παίχτηκε το πιο ποιοτικό μπάσκετ, αλλά το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Σημαντική νίκη, αλλά όχι πιο πολύ σημαντική από την προηγούμενη. Από την επόμενη. Για τη συνέχεια».

Για τον Τόμας Ουόκαπ: 

«Μιλάμε για ένα παιδί το οποίο καθοδηγεί όλη την ομάδα και προσφέρει ηρεμία πάνω απ όλα σε όλη την ομάδα, όταν βρίσκεται μέσα στο παρκέ, όπως και στον ίδιο. Είναι εξαιρετικός για εμάς. Ξέρει τη σημασία που έχει για εμάς. Δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε. Ο ίδιος το γνωρίζει και αυτό είναι το σημαντικό. Και η αυτοθυσία του αυτή δείχνει το πόσο, το πόσο διψασμένη είναι αυτή η ομάδα για να καταφέρνει να διεκδικεί τις νίκες και να καταφέρνει να διεκδικεί τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον σύλλογο. Και για να καταφέρουμε να φτάσουμε στα πλέι οφ αρχικά και από εκεί να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας να βρεθούμε σε άλλο ένα πλέι οφ της Α1 σε φάιναλ φορ.»

Για την θέση που είναι τώρα ο Ολυμπιακός: 

«Νομίζω ότι δεν μπορεί εύκολα να δοθεί αυτή αυτή η απάντηση. Η αλήθεια είναι. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και κάθε μέρα δουλεύουμε με γνώμονα αυτό. Δεν μπορείς να πεις κάποια στιγμή. Ωραία, τώρα έφθασα στον τόπο μου. Ας πούμε, σταματάω να δουλεύω κάθε μέρα. Δουλεύεις για μένα για να κερδίζεις και το κάθε το λίγο ακόμα παραπάνω, το λίγο ακόμα παραπάνω. Γιατί μόνο έτσι καταφέρνεις να να διεκδικείς τίτλους, να διεκδικείς, να βρίσκεσαι στη θέση που βρισκόμαστε τώρα. Και αν σταματήσουμε να το κάνουμε αυτό πάρα πολύ εύκολα, όλα αυτά μπορούν να διαλυθούν και να πάει στράφι χρόνια.»

Για το περιστατικό με τον Κώστα Σλούκα: 

«Όχι, Είναι μέσα στην ένταση του παιχνιδιού. Είναι κάτι προφανώς. Ο Κώστας έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο. Πανηγύρισε. Εγώ από τη σειρά μου ήθελα να δείξω ότι εδώ, εδώ είμαστε εμείς, εδώ παίζουμε εμείς και ότι δεν δεχόμαστε από κανέναν να κάνει το οτιδήποτε, αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα της έκφρασής του μέσα στο παρκέ. Αντίστοιχα κι εγώ το ίδιο.»








ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;