ΜΠΑΣΚΕΤ



Ο Ματίας Λεσόρ ήρθε από τον πάγκο στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη των Πρασίνων.

Σε μόλις 15 λεπτά, ο Ματίας Λεσόρ είχε 13 πόντους και 3/5 εντός παιδιάς και 7/9 βολές, μαζεύοντας επίσης 2 ριμπάουντ και κάνοντας ένα κλέψιμο.

Το πόσο ξεκούραστος ήταν άλλωστε φάνηκε και από το ποσοστό του στις βολές, όπως και το μόνο ένα λάθος του, αλλά και από τις εξαιρετικές ατάκες που είπε στο Amerikanos24.

Ο Ματίας Λεσόρ τα είπε με τον Θείο Γιώργο για την σημασία του ντέρμπι, το πώς προσεγγίζει ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά και για τον Κώστα Σλούκα, τον οποίο και αποθέωσε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ματίας Λεσόρ στην κάμερα του Amerikanos24:

Για το ντέρμπι:

Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Ξέρετε, είναι ένα ντέρμπι όπως είπα. Δεν έχει σημασία τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι στην κατάταξη ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα ντέρμπι. Δεν ξέρω αν υπάρχει ένας παίκτης που θα έρθει σε ένα ντέρμπι νομίζοντας ότι είναι ένα κανονικό παιχνίδι ή να μην θέλει να το κερδίσει και να μην τα δώσει όλα. Οπότε δεν ξέρω. Άκουσα αυτό που λένε, κάποιοι άνθρωποι ότι δεν είναι τόσο σημαντικό το παιχνίδι και πιστεύω πως είναι ψέματα. Γιατί ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα μεγάλο παιχνίδι για τους παίκτες, για το τον οργανισμό και για τους φιλάθλους. Και είναι πάντα ένα μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο παιχνίδι.

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε με χαμηλό σχήμα αρκετή ώρα και ο Ματίας Λεσόρ δεν χρειάστηκε να παίξει πολύ:

Πάντα λέω ότι εγώ κάνω το καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Ήταν λίγο περίεργο επειδή πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν αυτό το παιχνίδι σαν προσωπική αναμέτρηση μεταξύ μεταξύ εμού και του Μόουζες Ράιτ, κάτι που δεν νομίζω πως είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης του παιχνιδιού. Εγώ απλά προσεγγίζω το παιχνίδι προσπαθώντας να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Δεν το παίρνω προσωπικά, γέγοντας “Ω, αυτός είναι, θα είμαι εγώ εναντίον του”. Είναι ο Παναθηναϊκος εναντίον του Ολυμπιακού. Και ήταν λίγο ενοχλητικό γιατί δεν μου αρέσει αυτό, να πηγαίνω εγώ εναντίον ενός παίκτη. Απλά θέλω να πάω και να παίξω το παιχνίδι μου, να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Αν έχω μηδέν πόντους και η ομάδα μου κερδίσει, θα είμαι χαρούμενος. Δεν είμαι εδώ για να αποδείξω την αξία μου απέναντι στον οποιονδήποτε. Είμαι εδώ μόνο για να κερδίσω παιχνίδια και να προσπαθήσω να κερδίσω τίτλους.

Για τον Σλούκα και το μεγάλο του τρίποντο:

Δεν είχα καν συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο ήταν αυτό το σουτ. Ξέρεις, ήμουν τόσο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και είδα το σουτ να μπαίνει μέσα. Κοιτάζω τον χρόνο και το σκορ και λέω “oh sh*t, αυτό είναι σαν νικητήριο καλάθι”. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο σουτ ήταν όταν το πήρε. Νόμιζα ότι είχε απομείνει πολύ περισσότερος χρόνος και ότι ήταν μεγάλο σούτ. Ο Σλούκας παίζει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό. Μας βοηθάει πολύ. Είναι η καλύτερη στιγμή για να είναι στην καλύτερη φόρμα του, γιατί τώρα είναι που τον χρειαζόμαστε περισσότερο. Δεν είχε μια σπουδαία, ας πούμε, βραδιά, αλλά, ξέρετε, αυτό δείχνει πόσο, πόσο μεγάλος παίκτης είναι, όταν ήταν η πιο σημαντική στιγμή του παιχνιδιού, έκρινε αυτό το παιχνίδι με νικητήριο σουτ και έβαλε δύο ελεύθερες βολές. Είναι σπουδαίος για εμάς αυτή τη στιγμή.








ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;