ΜΠΑΣΚΕΤ



Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Η επιλογή από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ (over 1,5 3π. ο Κώστας Σλούκας) επιβεβαιώθηκε και η στήλη συνεχίζει τα ταμεία. Αυτή τη φορά, λοιπόν, θα προχωρήσουμε σε ένα pick ενόψει του Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπασκόνια της Τρίτης (16/4, 20:00).

Ως γνωστόν, η «ομάδα του λαού» τερμάτισε στην 7η θέση της Euroleague (20-14 ρεκόρ) και θα παίξει με την 8η Μπασκόνια (18-16 ρεκόρ) ένα μονό παιχνίδι στο Βελιγράδι. Ο νικητής της αναμέτρησης θα διασταυρωθεί στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ηττημένος θα υποδεχτεί τον νικητή του Αναντολού Εφές – Βίρτους Μπολόνια για την 8η θέση και τη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στα μάτια μας, το Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπασκόνια είναι ένα ιδιαίτερα «μοιρασμένο» παιχνίδι. Οι δύο ομάδες διαθέτουν ποιοτικούς κοντούς (Λορένζο Μπράουν και Ουέιντ Μπόλντγουιν vs Μάρκους Χάουαρντ και Κόντι Μίλερ – ΜακΙντάιρ), «δυνατούς» φόργουορντ (όπως ο Μπόνζι Κόλσον και ο Τάντας Σεντεκέρσκις) και αθλητικούς ψηλούς (Τζος Νίμπο από την μία, Τσίμα Μονέκε από την άλλη) και όλα θα κριθούν από το ποιος θα βρίσκεται σε καλύτερη μέρα.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται και με μια γρήγορη ματιά στην πορεία των δυο τους στη φετινή Euroleague. Το σύνολο του Όντεντ Κάτας σημειώνει 87,7π. και δέχεται 86,7π. ανά ματς, ενώ η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βάζει 84,2π. και επιτρέπει στους αντιπάλους της 84,9π. κατά μέσο όρο. Θυμίζουμε πως στη regular season η Μακάμπι νίκησε με +8 στην έδρα της (89-81 με τον Νίμπο να έχει 17 πόντους και 11 ριμπάουντ), ενώ η Μπασκόνια πήρε… εκδίκηση με το +10 στη Βιτόρια (92-82 με τον Χάουαρντ να μετράει 26 πόντους).

Σχεδόν… απόλυτα μοιρασμένη είναι και η «παράδοση» στους αγώνες των δύο ομάδων από το 2000 και μετά. Για την ακρίβεια, οι Ισραηλινοί ύστερα από 37 ματς έχουν μόλις μία νίκη παραπάνω (19-18 στο head-to-head).

Η Μακάμπι θεωρείται το φαβορί, όμως πιστεύουμε πως οι Βάσκοι θα τα… δώσουν όλα στο παρκέ και έχουν τύχη. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ομάδα του Κάτας έρχεται από ένα -ακόμα- δύσκολο διάστημα, καθώς ταλαιπωρήθηκε μέχρι να φτάσει στο Βελιγράδι. Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και το προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου πάνω από το Τελ Αβίβ οδήγησαν σε διαδοχικές αναβολές της πτήσης που θα μετέφερε την «ομάδα του λαού» στη Σερβία.

Αντιθέτως, η «παρέα» του Χάουαρντ νιώθει… άτρωτη το τελευταίο διάστημα. Νίκησε εκτός έδρας τόσο τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και τη Βίρτους Μπολόνια με το ίδιο σκορ (95-91) και τον Αμερικανό σκόρερ να σημειώνει 35π. και 34π. αντίστοιχα. Μάλιστα, ο ταλαντούχος σκόρερ του Ιβάνοβιτς ήταν ο… ήρωας της Μπασκόνια και στο ματς του πρωταθλήματος με την Μπρεογκάν (76-74 με buzzer beater του πρώην NBAer).

Όλα τα παραπάνω μας κάνουν να πιστεύουμε πως στο Βελιγράδι θα γίνει ένα σπουδαίο ματς, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Για να νιώθουμε πιο safe στοιχηματικά επιλέγουμε το +6,5 της Μπασκόνια στο ελκυστικό 1.77 στο Pamestoixima.gr.

Ανάλυση για τα δύο ματς των Play-in (και όχι μόνο) μπορείτε να δείτε και στο “UpTempo” της Δευτέρας (15/4).

Ανακεφαλαίωση:

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπασκόνια: Μπασκόνια +6.5 στο 1.77 στο Pamestoixima.gr.

Καλές επιλογές και κέρδη σε όλους.

– GZ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ; ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ DISCORD ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ








ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;