ΜΠΑΣΚΕΤ



Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Τα πλέι οφ ξεκίνησαν με τη στήλη να κάνει 2/4 στο πρώτο ματς της σειράς Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπως είναι λογικό, την Τετάρτη (24/4) θα ασχοληθούμε με το Game 1 της σειράς Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός (22:00).

Τα δεδομένα της αναμέτρησης, φυσικά, τα συζητήσαμε μαζί με τον Αχιλλέα Μαυροδόντη στο πρόσφατο “UpTempo”. Άλλωστε, ο Αχιλλέας ταξίδεψε στη Βαρκελώνη μαζί με τον «Θείο» από την Αμερική και θα μας μεταφέρουν κλίμα, ρεπορτάζ και δηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των πρώτων δύο αγώνων της σειράς.

Ας κάνουμε, λοιπόν, ένα πρώτο, σύντομο σχόλιο για το πώς βλέπουμε συνολικά τη σειρά. Θεωρητικά, οι Καταλανοί στα μάτια μας είναι το οριακό φαβορί. Βέβαια, ο καλοδουλεμένος Ολυμπιακός, που έχει το know how στην postseason της Euroleague και διαθέτει μεγάλο αβαντάζ στη «σύγκρουση» Γιώργου Μπαρτζώκα – Ρότζερ Γκριμάου, δεδομένα έχει τύχη. Αν έπρεπε να μιλήσουμε με ποσοστά, μάλλον θα βάζαμε 55-45 υπέρ των γηπεδούχων.

Τη σειρά Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός την προσεγγίζουμε ως μια αμφίρροπη «μάχη», που δεν αποκλείεται να έχει διαδοχικά break και να κριθεί στο Game 5. Αν συμβεί αυτό, τότε οι «μπλαουγκράνα» θα έχουν το… πάνω χέρι που επιτάσσει η παράδοση της λίγκας, στην οποία κανένας γηπεδούχος δεν έχει αποκλειστεί σε 5ο ματς. Ωστόσο, μέχρι το Game 5 υπάρχει μεγάλος δρόμος και πάμε αρχικά να κάνουμε το pick μας από τον πρώτο αγώνα της σειράς.

Το σημείο που μας άρεσε, όπως εξηγήσαμε και στο “UpTempo”, αφορά το over πόντων των Καταλανών. Για την ακρίβεια, το over 79,5π. της ομάδας του Γκριμάου πληρώνει στο εξαιρετικό 1.90 στο Pamestoixima.gr.

Πρόκειται για ένα σημείο που επιβεβαιώθηκε στα 15 από τα 17 παιχνίδια που έδωσε η «Μπάρτσα» στη φετινή Euroleague στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Με άλλα λόγια, οι Καταλανοί… αρέσκονται να βάζουν το «8» (ή και το «9») μπροστά στο σκοράρισμά τους και παρά τη σκληρή άμυνα του Ολυμπιακού, έχουν τύχη να το καταφέρουν στο Game 1.

Θυμίζουμε πως στο παιχνίδι της regular season των δύο ομάδων στη Βαρκελώνη μέσα από αυτή τη στήλη είχαμε ποντάρει σε ένα ανάλογο σημείο (over 80,5π. της Μπαρτσελόνα), το οποίο είχε επιβεβαιωθεί εύκολα (86-78 τελικό). Η απουσία του Κώστα Παπανικολάου δε, δηλαδή του glue guy στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, μας κάνει να νιώθουμε ακόμα πιο safe για αυτό το ποντάρισμα.

Οι φιναλίστ της περσινής Euroleague δεδομένα έχουν τύχη στη σειρά και στο πρώτο ματς δεν θα… μπλέξουμε με handicap. Αντιθέτως, κρατάμε το over 79,5π. των «μπλαουγκράνα» και ετοιμαζόμαστε για τα Game 2.

Ανακεφαλαίωση:

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Μπαρτσελόνα over 79,5 πόντοι στο 1.90 στο Pamestoixima.gr.

Καλές επιλογές και κέρδη σε όλους.

– GZ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ; ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ DISCORD ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ








ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;