ΜΠΑΣΚΕΤBLOG



Και ενώ όλοι περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξουν οι Kevin Durant και Kyrie Irving, υπάρχει μια ομάδα έτοιμη που δεν χρειάζεται άλλον σταρ για να γίνει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Μπορεί ο Steph Curry να έκανε μια μαγική σεζόν αλλά πλέον οι Warriors μπαίνουν σε μπελάδες “salary cap” καθώς πρέπει να ανανεώσουν Wiggins και Poole, ενώ μόλις ένας χρόνος απομένει στα συμβόλαια των Thompson-Green.

Επομένως, το ενδεχόμενο να δούμε repeat φαντάζει αρκετά δύσκολο τουλάχιστον προς το παρόν.

Τη δεδομένη στιγμή η ομάδα που θεωρώ ότι έχει το πάνω χέρι για να φτάσει στους τελικούς αλλά και ενδεχομένως να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της είναι οι …

ΛΑ ΚΛΙΠΕΡΣ

Ο Kawhi Leonard που τραυματίστηκε πριν περίπου 14 μήνες δεν έχει μπει ακόμα σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το 5 εναντίον 5.

Προφανώς και είναι ο νούμερο 1 παράγοντας για να έχει οποιαδήποτε τύχη το στοίχημα που προτείνω.

Πρόκειται για έναν top-5 παίκτη (όταν είναι υγιής) που αν δεν τραυματιζόταν στη σειρά απέναντι στους Τζαζ στα playoffs του 2021 το πιθανότερο είναι πως θα τον βλέπαμε στους τελικούς απέναντι στον Γιάννη.

Στο 4.00 απόδοση το να φτάσουν στους τελικούς οι ΛΑ Κλίπερς

Ποιοι είναι οι λόγοι που πιστεύω τόσο στους Clippers όμως;

STAR POWER

Kawhi Leonard και Paul George συνθέτουν ένα δίδυμο χωρίς αδυναμίες στο παιχνίδι τους.

Πέραν του ότι είναι εξαιρετικοί προσωπικοί αμυντικοί έχουν παιχνίδι με πρόσωπο, post-game, σουτάρουν με πάνω από 85% στις βολές και έχουν εξαιρετικό mid-range game.

Ακόμη, έχουν πολύ καλά ποσοστά από τα 7.25 με τον George να σουτάρει με 38% στην καριέρα του, ενώ ο Leonard την τελευταία χρονιά πριν τον τραυματισμό είχε 40% στο τρίποντο.

Κοινώς, το 3-level scoring που διαθέτουν οι 2 σταρ των Clippers δημιουργεί πονοκέφαλο σε αντίπαλους παίκτες και προπονητές.

ELITE PERIMETER DEFENSE

Στα playoffs, όταν “the game slows down” που λένε και οι Αμερικάνοι, το ΝΒΑ έρχεται πιο κοντά στα δικά μας ευρωπαϊκά δεδομένα καθώς όλοι ψάχνουν τα mismatch.

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα που διαθέτουν οι Clippers είναι η τριάδα Leonard-George-Covington που μπορούν άνετα να αλλάζουν σε όλα τα σκριν.

Ακόμα και ο Marcus Morris που είναι 33 ετών είναι above average αμυντικός που έχει τη δυνατότητα να μαρκάρει πολλές θέσεις.

ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Παρότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι Covington-Powell θα ξεκινάνε πεντάδα ή θα έρχονται από τον πάγκο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα «κλείνουν» πολλά ματς.

Δεν ξέρω πως ο Lawrence Frank κατάφερε να πάρει Powell και Covington για “3 μπανάνες και 2 κιλά ρύζι” αλλά πρόκειται για παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

O Norman Powell μπορεί να παίξει άνετα τον ρόλο του 6ου παίκτη. Μην ξεχνάμε ότι το 2021-2022 μετρούσε 19π για τους Ράπτορς/Μπλέιζερς σε ρόλο starter.

Ο Covington είναι ο κλασικός 3&D specialist που ταιριάζει γάντι σε παίκτες που τραβάνε 2 αμυντικούς πάνω τους καθώς είναι πάντα έτοιμος να σουτάρει ενώ είναι κι εξαιρετικός help-defender στην άμυνα.

Επιπλέον, ο Terrance Mann έχει «ψηθεί» και είναι ένας πραγματικός ρολίστας πολυτελείας.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος προσφέρεταο στο 7.50 εδώ.

COACHING

Ωραία τα memes και ο χαβαλές αλλά ο Tyron Lue πλέον λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές στη λίγκα.

Μάλιστα αυτό δεν αποτελεί εντύπωση που έχει δημιουργηθεί από την «κοινή γνώμη» αλλά ούτε από τους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για έναν προπονητή που ξέρει να παίρνει το maximum από τους παίκτες του και παράλληλα έχει κερδίσει τον σεβασμό καθώς είναι εργασιομανής και «τρελαμένος» με το μπάσκετ.

ΟΙΜΟΙΓΕΝΕΙΑ

Ο κορμός των Κλίπερς έχει αφομοιώσει πλήρως το game style και την κουλτούρα που θέλει να επιβάλλει στο παιχνίδι του ο coach Lue.

Οι παίκτες έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, ακόμα κι εκτός γηπέδου, κάτι που σε κάθε “championship run” παίζει μεγάλο ρόλο.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για τις όποιες αδυναμίες έχει το ρόστερ τη δεδομένη στιγμή.

Ξεκινάμε από τη θέση “5” εκεί όπου ο Zubac παρότι είναι τίμιος, ειδικά για τα λεφτά που παίρνει, είναι “matchup problem” στα playoffs.

Και στις δύο σειρές απέναντι στους Μάβερικς, το 2020 και το 2021, ο Zubac δεν μπορούσε να μείνει στο παρκέ καθώς ο Doncic τον “τιμωρούσε” σε κάθε φάση.

Live παιχνίδι που σε ταξιδεύει!

Όσο καλό κι αν είναι το “switch ability” των Leonard-George-Morris-Covington, η θέση 5 τη δεδομένη στιγμή αποτελεί σημαντική αδυναμία.

Θα πρέπει να αποκτηθεί κάποιο stretch 4-5άρι που να μπορεί να παίξει σε χαμηλά σχήματα.

Όλα τα 4άρια των Κλίπερς αυτή τη στιγμή είναι undersized και η θέση του ψηλού που θα κλείνει τα ματς είναι ο μοναδικός σημαντικός “πονοκέφαλος” του Lawrence Frank.

Τέλος, στη θέση 1 ο Reggie Jackson έχει κάνει απίστευτο restart στην καριέρα του ενώ αν ο Wall πιάσει έστω το 60% από τα στάνταρ που είχε προ των τραυματισμών του θα μιλάμε για μια από τις μεταγραφές της χρονιάς.

Εξάλλου, το πιθανότερο είναι να βλέπουμε είτε τον George είτε τον Leonard να κατεβάζουν τη μπάλα σε crucnh time καταστάσεις.

Μπορεί η 5αδα George-Powell-Leonard-Covington-Morris να αποδειχτεί υπεραρκετή σε small-ball καταστάσεις αλλά αν ματσαριστεί με Embiid ή Jokic σε σειρά 7 αγώνων….καλή τύχη!








ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;