ΜΠΑΣΚΕΤ



Καλησπέρα σε όλη την ομάδα του Amerikanos24. Το Game 5 στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε, ο Παναθηναϊκός πέρασε στο Final Four και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του για τον ημιτελικό στο Βερολίνο. Όσο εμείς βρισκόμαστε εν αναμονή για τις επιλογές του Αχιλλέα Μαυροδόντη και του Διονύση Αραβαντινού από την «ματσάρα» Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός, θα αναλύσουμε το άλλο Game 5 της βραδιάς, δηλαδή το Μονακό – Φενέρμπαχτσε (8/5, 20:00), από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του «τριφυλλιού» στον ημιτελικό.

Τούρκοι και Μονεγάσκοι… αντάλλαξαν από ένα break, η σειρά βρίσκεται στο 2-2 και οι μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους είναι ίσως οι πιο αμφίρροπες των προημιτελικών της Euroleague ως προς το συνολικό «πακέτο» που παρουσιάζουν. Ως εκ τούτου, η πρόκριση στο Final Four μοιάζει να κρέμεται από μια… κλωστή και οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που θα παίξουν ρόλο για το ποιος θα «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Όπως γνωρίζετε, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε break στο Game 1 πηγαίνοντας το παιχνίδι στο tempo της Μονακό, ενώ πήρε εύκολα και το Game 3 στην “Ulker Sports Arena”. Από την άλλη, η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έδειξε χαρακτήρα και πήρε δυο… παλικαρίσιες νίκες, βρισκόμενη στα σχοινιά, τόσο στο Game 2, όσο και στο Game 4, για να στείλει τη σειρά πίσω στο Πριγκιπάτο.

Η σειρά δεν μας έχει οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα ως προς τον ρυθμό που θα επιδιώξουν οι δύο ομάδες στο πέμπτο ματς. Άλλωστε, η μέχρι τώρα προσαρμογή στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε στο μαρκάρισμα του Μάικ Τζέιμς είναι εντυπωσιακή. Παρ’ όλα αυτά, γεγονός είναι πως το 62-65 του τέταρτου αγώνα στην Τουρκία… μπέρδεψε πολλούς. Σε κάθε περίπτωση, ένα θεωρούμε βέβαιο: στο “Salle Gaston Medecin” το βράδυ της Τετάρτης θα γίνει «μάχη».

Για την ακρίβεια, θα αγοράσουμε το +4,5 των φιλοξενούμενων, που προσφέρεται στο value 1.71 στο Pamestoixima.gr, περιμένοντας έναν αγώνα… μία σου και μία μου. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως αυτό το +4,5 της «Φενέρ» έχει επιβεβαιωθεί τέσσερις φορές, στα έξι παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες τη σεζόν 2023-24.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των φετινών αγώνων τους:

Regular Season, 14η Αγωνιστική: Φενέρμπαχτσε – Μονακό 86-74

Regular Season, 25η Αγωνιστική: Μονακό – Φενέρμπαχτσε 76-69

Playoffs, Game 1: Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95

Playoffs, Game 2: Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88

Playoffs, Game 3: Φενέρμπαχτσε – Μονακό 89-78

Playoffs, Game 4: Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Παράλληλα, η Φενέρμπαχτσε έχει το «πάνω χέρι» στη… σύντομη παράδοση, που έχουν δημιουργήσει οι δυο τους στην Euroleague (6-4 νίκες). Βέβαια, η γηπεδούχος Μονακό δικαιολογημένα θεωρείται φαβορί για τις στοιχηματικές εταιρείες, τόσο με βάση την παράδοση όσων φιλοξενούν Game 5, όσο και λόγω του ταλέντου της στην περιφέρεια. Παρεμπιπτόντως, το +4,5 των Τούρκων έχει 70% ποσοστό επιτυχίας στο σύνολο των αγώνων μεταξύ των δύο συγκεκριμένων ομάδων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2021 και μετά.

Η «σκληρή» και ποιοτική ομάδα του Γιασικεβίτσιους από την μία, τα διαδοχικά step up της «παρέας» του Μάικ Τζέιμς τα τελευταία χρόνια από την άλλη, οι… μοιρασμένες εντυπώσεις στη σειρά ως τώρα και το ταλέντο και των δύο ομάδων δεδομένα δεν μας επιτρέπουν να «ανοιχτούμε» σε περισσότερες επιλογές και πιο ξεκάθαρο «διάβασμα» από το Μονακό – Φενέρμπαχτσε.

Όπως αναλύσαμε παραπάνω, θεωρούμε value το +4,5 των φιλοξενούμενων, περιμένοντας ένα πολύ οριακό Game 5. Γι’ αυτό και θα το ποντάρουμε στο Pamestoixima.gr.

Ραντεβού το μεσημέρι της Πέμπτης (9/5) για ένα… χορταστικό “UpTempo” με την ανάλυση όσων είδαμε στα Game 5, αλλά και τον απολογισμό της πορείας Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μετά τα πλέι οφ.

Ανακεφαλαίωση:

Μονακό – Φενέρμπαχτσε: Φενέρμπαχτσε +4,5 στο 1.71 στο Pamestoixima.gr.

Καλές επιλογές και κέρδη σε όλους.

– GZ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ; ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ DISCORD ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ








ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;