ΜΠΑΣΚΕΤ



Ο Λούκα Βιλντόζα, μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, έπαιξε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο του «A Moment to Remember», με τον Αργεντινό Γκαρντ να μιλάει στο Amerikanos24 για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Πειραιά και όχι μόνο!

Στην σύντομη συνέντευξη ο Λούκα Βιλντόζα στάθηκε στην συνεργασία του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, στον μεγάλο στόχο της κατάκτησης της Euroleague, αλλά και στον Γιώργο Πρίντεζη, με τον οποίο μοιράστηκε για μια τελευταία φορά το παρκέ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λούκα Βιλντόζα στην κάμερα του Amerikanos24:

Πώς ήταν λοιπόν η πρώτη σου εμπειρία, ως γηπεδούχος εδώ στο ΣΕΦ;

Ω, ήταν καταπληκτική, ειδικά επειδή είχαμε μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με τον Πρίντεζη. Το να είμαστε μέρος αυτού του γεγονότος, για μένα, είναι τιμή. Από εκεί και πέρα, να κερδίσουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Έχουμε πολλές λεπτομέρειες να βελτιώσουμε και με το χρόνο που έχουμε, θα τα καταφέρουμε.

Πόσο δύσκολη ήταν η απόφασή σου, να κάνετε το μεγάλο άλμα… από τη μία ομάδα στην άλλη;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν πραγματικά δύσκολο. Στην άλλη ομάδα δεν είχα, το χώρο για να παίξω. Εδώ είχα μια προσφορά. Είχα αρκετές προσφορές, αλλά εδώ είχα μια πραγματικά καλή προσφορά, ειδικά, επειδή το να είσαι σε μια τόσο ιστορική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, να παλεύει για να είσαι στον Final κάθε χρόνο για μένα είναι μια πρόκληση. Και φέτος θέλω να αποδείξω τουλάχιστον στον εαυτό μου ότι μπορώ να γίνω ξανά καλός παίκτης.

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κατακτά για δεύτερη σεζί σεζόν την Euroleague;

Ναι, αυτός είναι ο στόχος (να κερδίσουμε την Euroleague). Αυτή είναι η ομάδα που φτιάχνουμε. οπότε πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτό. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά εύχομαι να τα καταφέρουμε.

Tώρα που είσαι στην παραλιακή πλευρά της πόλης, είναι διαφορετικά για εσένα;

Νιώθω σαν να είναι μια διαφορετική πόλη. Ξέρετε, ήμουν στην Κηφισιά πέρυσι. Είναι πραγματικά διαφορετικό να ξυπνάς και να βλέπεις την ανατολή του ήλιου. Το ηλιοβασίλεμα, είναι διαφορετικό. Οπότε πραγματικά, πραγματικά μου αρέσει.

Όταν είδες τα βίντεο από την υποδοχή του Φουρνιέ. του Σάσα (Βεζένκοφ) και όλα αυτά συνέβησαν σήμερα, είστε ακόμα πιο ικανοποιημένος με την απόφασή σου να έρθεις στον Ολυμπιακό;

Ναι, γνωρίζω τα παιδιά, Ξέρω τους οπαδούς εδώ. Ξέρω πως τρελαίνονται με τέτοιου είδους πράγματα. Υποστηρίζουν την ομάδα κάθε χρόνο. Οπότε εύχομαι να μπορέσουν να είναι εδώ αυτή τη σεζόν, ακόμα περισσότερο. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή βραδιά. Πραγματικά ένιωσα την αγάπη από τους οπαδούς μας προς την ομάδα. Και αυτό είναι καλό.

Έχεις παίξει για πολλούς «τρελούς» προπονητές, τον κόουτς Αταμάν, τον κόουτς, Ιβάνοβιτς στη Μπασκόνια και πολλούς άλλους. Πώς είναι οι προπονήσεις και η συνεργασία με τον προπονητή Μπαρτζώκα μέχρι στιγμής;

Είναι πολύ, πολύ καλή. Δεν το περίμενα αυτό. Ρωτούσα γι’ αυτόν, για το πώς είναι και εδώ το ζω κάθε μέρα. Το πόσο ζεστός, πόσο κοντά είναι με τους παίκτες. Νομίζω ότι είναι, κάνει μεγάλη διαφορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι παίκτες, εδώ πραγματικά τους αρέσει να παίζουν για εκείνον. Αλλά μετά στο γήπεδο, αν κάνεις άσχημα πράγματα, φυσικά, θα σου φωνάξει ή κάτι τέτοιο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, είμαστε μια οικογένεια και χτίζουμε μια καλή ομάδα.

Και ένα τελευταίο πράγμα, όταν είδες τον Πρίντεζη να χορεύει στο ποστ στην τελευταία φάση και η μπάλα μπήκε μέσα, Ποια ήταν η αντίδρασή σου; Οι σκέψεις σου; Επειδή ήταν τρελό!

Ήταν τρελό! Του πάσαρα και δεν ήξερα τι να κάνω. Απλά κοίταζα. Και μόλις άρχισε γυρίζει, ήμουν σίγουρος πως θα το σουτάρει αυτό. Τα κατάφερε και το άξιζε αυτόν τον τερματισμό. Είναι καλλιτέχνης σε αυτό. Είναι καλλιτέχνης με αυτό το χουκ. Έπαιξα εναντίον του αρκετές φορές και για να είμαι ειλικρινής, είναι πραγματικά ιδιαίτερο να το μοιράζομαι το παρκέ μαζί του για άλλη μια φορά.

ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;