ΜΠΑΣΚΕΤ



Καλημέρα στο team του Amerikanos24. Τα μακροχρόνια bets συνεχίζονται και σήμερα επιστρέφουμε στην Euroleague, ανοίγοντας τον… χορό των επιλογών με ένα pick που αφορά την Αναντολού Εφές.

Υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν η τουρκική ομάδα μπήκε στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα προηγούμενα χρόνια, κατέκτησε δύο φορές την Euroleague και γέμισε το “Sinan Erdem”. Όμως, η τελευταία χρονιά του Τούρκου τεχνικού (2022-2023) και η περσινή ήταν… διαφορετικές ιστορίες.

Η Αναντολού Εφές πέρυσι έδωσε τα ηνία στον Ερντέν Τσαν, αλλά το «πείραμα» απέτυχε. Έτσι, παρά το γεγονός πως δεν μπήκε στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εμπιστεύτηκε τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, με τον οποίον θα πορευτεί φέτος.

Ο Κροάτης προπονητής ήταν επί σειρά ετών συνεργάτης του Αταμάν και γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις. Στο φινάλε της περσινής σεζόν κατάφερε να αφήσει… θετικό πρόσημο δίπλα στο όνομά του, όμως η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος είναι η χρονιά των αποδείξεων. Για όλους εντός της Αναντολού Εφές.

Η χρονιά αποδείξεων και οι ποιοτικές ενισχύσεις

Ο Ουίλ Κλάιμπερν αποχώρησε από την Κωνσταντινούπολη, με την μεταγραφή του προ διετίας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίρνει τελικά πολύ κακό βαθμό εκ των υστέρων. Αντιθέτως, παίκτες – σταθερές, όπως οι Σέιν Λάρκιν, Ροντρίγκ Μπομπουά, Ελάιζα Μπράιαντ έμειναν στο ρόστερ.

Η Αναντολού Εφές περιμένει πως την νέα σεζόν θα πάρει πολλά περισσότερα από τον ακριβοπληρωμένο Ντάριους Τόμπσον. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως πρόκειται για έναν παίκτη που παίρνει 2,3 εκατ. δολ. ετησίως. Με τους Τόμπσον – Λάρκιν στην περιφέρεια η παρουσία του «θωρηκτού», Βενσάν Πουαριέ, στη ρακέτα αποκτά επιπλέον αξία και γεμίζει hype τους φίλους της τουρκικής ομάδας. Ο Γάλλος υπέγραψε με 2,1 εκατ. δολ. τον χρόνο και φιλοδοξεί να μπει στο Top-3 των σέντερ της λίγκας.

Ταυτόχρονα, στο πρότζεκτ έχουν προστεθεί παίκτες με εμπειρία από το NBA, που θα δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στην Euroleague, όπως ο Τζόρνταν Νοούρα και ο Στάνλεϊ Τζόνσον. Η προσαρμογή τους (ή η μη προσαρμογή τους) θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας.

Η Euroleague των… τριών ταχυτήτων και το προβάδισμα της Εφές

Στη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση θεωρούμε πως υπάρχουν έξι ομάδες με «κλειδωμένη» θέση στα πλέι οφ. Ο λόγος για τους: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μονακό. Τα ονόματα δεν παρατίθενται με σειρά power rankings. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι έξι ομάδες εύκολα ή δύσκολα θεωρούμε πως θα μπουν στα πλέι οφ.

Τι γίνεται με τις δύο θέσεις που μένουν; Εκεί έρχεται το δεύτερο tier. Τα κουκιά είναι μετρημένα, όμως τα ερωτηματικά πολλά. Πάρα πολλά, για την ακρίβεια… Πώς θα λειτουργήσει το φετινό πρότζεκτ της Παρτιζάν και πόσο γρήγορα θα βρει χημεία; Μπορεί να έχει επιθετική συνέπεια ο Ερυθρός Αστέρας; Θα παρουσιάσει σταθερότητα η Αρμάνι Μιλάνο, ώστε να εκμεταλλευτεί το ταλέντο που υπάρχει; Θα εκμεταλλευτεί την έδρα της και τον Πάμπλο Λάσο η Μπασκόνια; Θα υπάρξει κάποια ομάδα – έκπληξη, όπως ήταν πέρυσι για κάποιους μήνες η Βίρτους Μπολόνια;

Το “mix” των ομάδων που έρχονται για να πάρουν μια θέση στα πλέι οφ έχει δεδομένα ερωτηματικά. Σίγουρα, η Αναντολού Εφές έχει και εκείνη τα δικά της. Όμως, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι ένα «κλικ» καλύτερη από τις ομάδες που αναφέρθηκαν νωρίτερα.

Ως εκ τούτου, θα ποντάρουμε στην πρόκριση των Τούρκων στα πλέι οφ της Euroleague στο 1.85, μέσα από το Pamestoixima.gr.

Ανακεφαλαίωση:

Euroleague: Πρόκριση στα πλέι οφ – Αναντολού Εφές: Ναι στο 1.85 στο Pamestoixima.gr.

Καλές επιλογές και κέρδη σε όλους.

– GZ

ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ; ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΟ DISCORD ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;