ΜΠΑΣΚΕΤ



Σάσα Βεζένκοφ και Βασίλιε Μίτσιτς είναι δύο ονόματα που ακούμε αρκετά συχνά ως πιθανοί μεταγραφικοί στόχοι για ομάδες της Ευρωλίγκας. Μιας και η κατάσταση με τα συμβόλαια των δύο παικτών δεν ήταν απόλυτα κατανοητή, ο Amerikanos24 αποφάσισε να φέρει έναν “ειδικό” να αναλύσει την κατάσταση των εν λόγω παικτών.

Στο τελευταίο “OVER PLAY” powered by novibet με καλεσμένο τον “guru” του NBA salary cap Eric Pincus. Πρόκειται για έναν από τους πιο καταξιωμένους δημοσιογράφους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που εργάζεται ως General Manager στο Sports Business Classroom ενώ είναι και “national NBA writer” για το Bleacher Report, η κατάσταση διαλευκάνθηκε κατά πολύ.

Για τον Σάσα Βεζένκοφ: “Παρότι δεν συνηθίζεται, οι Σάκραμέντο Κίνγκς μπορούν να αποδεσμεύσουν τον Σάσα Βεζένκοφ. Αν η ομάδα και ο αθλητής συμφωνήσουν, μπορεί ο Σάσα να μείνει ελεύθερος παίρνοντας απολύτως τίποτα, ένα μέρος ή ολόκληρο το συμβόλαιο του. Οι Κίνγκς έχουν ως προτεραιότητα την επιστροφή στα πλέιοφ. Θέλουν πάση θυσία να ανανεώσουν τον Μαλίκ Μονκ και πιθανώς ο Σάσα να γίνει ανταλλαγή ώστε να δημιουργηθεί cap space για να μπορέσουν να δώσουν καλό συμβόλαιο στον Μόνκ.”

“Σε περίπτωση που αποδεσμευτεί από τους Κίνγκς θα χρειαστεί να περάσει ένα 48ωρο στο waivers και να μην κάνουν claim τα δικαιώματα του πάικτη κάποια άλλη ομάδα. Το πιθανότερο είναι πως όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν γύρω στις 30/6. Εκεί θα ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει με τους Σακραμέντο Κίνγκς, τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Μαλίκ Μόνκ.”

Για τον Βασίλιε Μίτσιτς: “Υπάρχει καινούργια ηγεσία και νέα ιδιοκτησία στην Σάρλοτ. Επομένως δεν ξέρουμε σε τι κατεύθυνση θα θέλει να πορευτεί η ομάδα. Πάντως όταν μια ομάδα κάνει “rebuild” συνήθως δεν θέλει παίκτη 30 χρονών στο ρόστερ. Προτιμούν νέους παίκτες. Φυσικά το συμβόλαιο του μπορεί να δωθεί με ανταλλαγή καθώς το νούμερο είναι καλό. Εκτιμώ πως είναι πιο εύκολο θεωρητικά να αποδεσμευτεί ο Μίτσιτς παρά ο Βεζένκοφ. Αν ο αθλητής κερδίσει την ελευθερία του και ο ατζέντης του ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να παραμείνει στην Αμερική, δύσκολα κάποια ομάδα θα τον πάρει από το waiver wire αν και δεν αποκλείεται.”

Για τον Κέντρικ Ναν: “Κοιτάζοντας μία-μία τις ομάδες θα συνειδητοποιήσεις πως δεν χωράει σε πολλές. Συνήθως οι ομάδες του ΝΒΑ δεν κοιτάνε ποιος παίκτης είναι καλύτερος αλλά ποιος είναι πιο εξελίξιμος. Ψάχνουν νεότερους παίκτες στους οποίους μπορούν να επενδύσουν χρόνο και πόρους ώστε να βελτιωθούν. Δεν βλέπω τον λόγο ή την ομάδα για να γυρίσει στο ΝΒΑ ο Κέντρικ Ναν. Αν αποφασίσει να επιστρέψει το συμβόλαιο του θα είναι μεταξύ $2.500.00 και $5.000.000.”








ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;