ΜΠΑΣΚΕΤBLOG



Κι ενώ όλοι έχουν αρχίσει και ετοιμάζονται για μετάλλια και συρτάκι, ο Θείος είναι εδώ για να μας “προσγειώσει” καθώς εμφανίσεις όπως αυτή με την Ισπανία στο ΟΑΚΑ δεν σημαίνουν πολλά.

Ο δρόμος προς την διάκριση είναι δύσβατος και θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Αναμφίβολα η Εθνική Ομάδα έχει το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων 15 ετών.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, είναι ξεκούραστος και με τους υπόλοιπους “κομάντο” είναι έτοιμοι να μας οδηγήσουν σε μετάλλιο μετά από 12 χρόνια.

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι τα 5 πιο σημαντικά εμπόδια στο δρόμο προς τη διάκριση.

1.Η Διαχείριση του MVP

Ακόμα και σε επίπεδο ΝΒΑ, το “foul trouble” είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς  του “Greek Freak”.

Το πάθος και ο υπερβάλλων ζήλος, με τον οποίο παρουσιάζεται στο παρκέ ο δύο φορές MVP, λειτουργεί πολλές φορές κατά του καθώς υποπίπτει σε αχρείαστα φάουλ.

Μπορεί αυτό να καλύπτεται κάπως όταν αγωνίζεται με τους Μπακς, όμως οι αντίπαλοί μας στο Ευρωμπάσκετ  είναι δεδομένο πως θα έχουν ξεκάθαρη εντολή να σημαδεύουν τον Γιάννη ώστε να τον φορτώσουν με φάουλ.

Έτσι όπως είναι δομημένη η Εθνική, κάθε φορά που ο Γιάννης θα τελειώνει την 1η περίοδο με ένα ή κανένα φάουλ θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία ανεξάρτητα από το σκορ.

2. Περιφερειακό σουτ

Πρόκειται για την νο1 “χτυπητή” αδυναμία της Εθνικής ομάδας. Όσο προικισμένοι κι αν είμαστε σε αθλητικότητα  και στο κομμάτι της άμυνας τόσο αδύναμοι είμαστε στο περιφερειακό σουτ.

Τη δεδομένη στιγμή  η ομάδα έχει έναν κλασικό σουτέρ, τον Dorsey, ενώ κι ο Σλούκας είναι αξιόπιστος από μακριά και δεν φοβάται να βγει μπροστά σε clutch καταστάσεις.

Ο Κώστας Παπανικολάου θα είναι ένα από τα “κλειδιά”  καθώς τα “corner three” (που λέει κι ο Σκουντής) θα είναι ελεύθερα όταν οι αντίπαλοι θα κλείνουν στη ρακέτα.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης ενδεχομένως να βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι καθώς το τρίποντο είναι ένα mid-range shot γι’ αυτόν με βάση την απόσταση του ΝΒΑ.

Στο 3.00 απόδοση βρίσκουμε το να φτάσει στον τελικό η Ελλάδα

3. Rotation

Όταν οι “βασικοί” πηγαίνουν στον πάγκο η Εθνική ενδεχομένως να υστερεί αρκετά σε δημιουργία και κατ’ επέκταση δεν θα βρίσκει εύκολα σκορ.

Παρότι δεν μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα ακόμη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρέπει να προστατέψει την ομάδα γιατί πεντάδα με Θανάση-Καλάθη-Λαρεντζάκη-Παπαπέτρου θα σκοράρει με το σταγονόμετρο.

4. Απουσία Μήτογλου

Ο άσσος της Αρμάνι Μιλάνο είναι τεράστια απουσία για την Εθνική μας. Ένας stretch ψηλός ταιριάζει “γάντι” στο παιχνίδι του Γιάννη ενώ παράλληλα “ανοίγει” το παρκέ για παίκτες όπως ο Νικ Καλάθης που είναι “slasher” και όχι σουτέρ.

Τη θέση του θα πάρει λογικά ο Αγραβάνης που θα βρει αρκετά ελεύθερα σουτ από την κορυφή της ρακέτας και θα έχει κρίσιμο ρόλο στα λεπτά που θ’ αγωνίζεται.

5. Οι αντίπαλοι MVP

Στο Ευρωμπάσκετ η “επίσημη αγαπημένη”  θ’ αναγκαστεί να βρει λύσεις σε καταστάσεις ένας -εναντίον- ενός απέναντι σε σταρ που δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Μπορεί η Σλοβενία να μην έχει ρόστερ που τρομάζει αλλά ο Luka Doncic, που κάνει πλάκα στο ΝΒΑ, δεν θα τα βρει σκούρα απέναντι στους δικούς μας ικανούς προσωπικούς αμυντικούς.

Επίσης, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ είναι η Σερβία.

Το πώς θα περιοριστεί ο Jokic σε ένα ματς νοκ άουτ δεν είναι γρίφος που λύνεται εύκολα.

Με βάση τις αποδόσεις η Ελλάδα είναι 2ο φαβορί για τον τίτλο μετά τη Σερβία, με τις Σλοβενία και Γαλλία να είναι αρκετά υπολογίσιμες ενώ ειδικά η τελευταία πρόκειται για καλοδουλεμένο σύνολο.

Στο 2.05 βρίσκουμε στην novibet την επιλογή του “βάθρου” για την Ελλάδα, μια απόδοση αρκετά ελκυστική.








ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;