ΜΠΑΣΚΕΤ



Όπως ακριβώς σας είχαμε πει από τις 16 Ιουνίου – κι αφού δεν βρήκε το συμβόλαιο που ήθελε στο ΝΒΑ – ο Tyler Dorsey έγινε παίκτης του Ολυμπιακού.

Σε μια χρονιά που έχασε τη σημαία του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει σκόρερ με ελληνικό διαβατήριο που έχει πολλά ακόμα ν’ αποδείξει.

Το μπάσκετ τα τελευταία 10-15 χρόνια είναι πιο “guard dominant” από ποτέ.

Κι αυτό γιατί τα γκαρντ παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις στο τέλος ενώ παράλληλα έχουν το “skill-set” για να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες.

Σίγουρα ο Κώστας Σλούκας δεν έκανε την καλύτερη του σεζόν πέρσι παρότι λογίζεται ως ένας από τους 5 κορυφαίους πλέι-μέικερ στην Ευρώπη.

Ξεκίνησε τη χρονιά προερχόμενος από τραυματισμό και όπως είναι γνωστό αθλητές τέτοιου επιπέδου δυσκολεύονται πολύ να επανέλθουν στα ‘‘στάνταρ’’ της απόδοσής τους με μόλις ένα παιχνίδι την εβδομάδα.

Κι όμως, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 40% στο τρίποντο και 6 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα.

Παράλληλα, δεν είχε δίπλα του ένα γκαρντ που να τον “απελευθερώσει” από τις οργανωτικές του αρμοδιότητες.

Ο Thomas Walkup μπορεί κάλλιστα να παίξει δίπλα στον Σλούκα αλλά μπορεί επίσης και να τον “ξεκουράζει” όταν ο Μπαρτζώκας θα επιλέγει το ψηλό σχήμα.

Την περασμένη σεζόν οι άμυνες “έκλειναν” πάνω στον “Σλούκι” με αποτέλεσμα  ο Έλληνας σταρ να καταναλώνει πολλές δυνάμεις, αφού επωμιζόταν σκοράρισμα και δημιουργία μαζί.

Ο Walkup μέτρησε 4.5 ασίστ μέσο όρο και 37% στο τρίποντο την περασμένη σεζόν με την Ζαλγκίρις ως βασικός point-guard και έχει όλα τα φόντα να βελτιώσει τα ποσοστά του φέτος αφού θεωρητικά θα βρει περισσότερα ελεύθερα σουτ.

Προς το παρόν, αφού καλά-καλά δεν έχει ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό, ο ρόλος του Dorsey αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Θα έρχεται από τον πάγκο σαν 6ος παίκτης ή θα ξεκινά στο “2” με τον Walkup να έρχεται από τον πάγκο;

Το σίγουρο είναι ότι στις ειδικές επιθετικές καταστάσεις, όταν δηλαδή ο Ολυμπιακός θα χρειάζεται καλάθι στα τελευταία λεπτά, θα είναι στο παρκέ ενώ αν χρειάζεται “μία άμυνα” θα είναι στον πάγκο.

Μπορεί να μην έχει τα οργανωτικά χαρίσματα του Σλούκα, αλλά ο Dorsey παίζει εξαιρετικά το pick-and-roll και μπορεί να “διαβάσει” την αντίπαλη άμυνα.

Σίγουρα, πολλές φορές έχει “tunnel-vision” που λένε κι οι Αμερικανοί και βλέπει μόνο το καλάθι και τίποτα άλλο, όμως, αυτό έχει να κάνει και με την ομάδα στην οποία βρίσκεσαι.

Αποτελεί πρόκληση για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, λοιπόν, να μην τον “αρχίσει στα μπινελίκια” με το που πάρει πάνω του αναποτελεσματικά μια προσπάθεια και να τον βοηθήσει να γίνει καλύτερο play-maker καθώς διαθέτει όλα τα χαρίσματα ενός σκόρερ γι’ αυτό το επίπεδο.

Εν κατακλείδι, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπορούν να αισιοδοξούν καθώς ο γκαρντ που παρακαλάνε τόσα χρόνια να πλαισιώσει τον Σπανούλη ήρθε…για τον Σλούκα.

Φέτος, θα υπάρχει ακόμα καλύτερο spacing και απ’ αυτό θα επωφεληθεί πολύ ο McKisic που θα βρει ανοιχτούς διαδρόμους, ενώ περισσότερα “touches” θα έχουν και οι παίκτες με πλάτη (Πρίντεζης-Μάρτιν).

Στοιχηματικά βρίσκω αξία στο εξής:

Ολυμπιακός να μπει στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας – ΝΑΙ στο 2.15

Καλή στοιχηματική σεζόν να έχουμε με υγεία!








ΙΛΗ

  • 76%
    ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • 67%
    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • 72%
    NFL NFL
  • 70%
    MLB MLB

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ
;